torsdag 24 juli 2014

Oregon, fourth of July och bröllop

På torsdag den 3.7 åkte vi med buss till Oregon. Vi steg upp tidigt, åt morgonmål, fick skjuts till kyrkan och åkte därifrån iväg till Oregon. Vi åkte först till Tullamooks kända ost- och glassfabrik. Där fick man se hur de gjorde osten(inte så riktigt intressant) och så lunchade vi där. Man fick också köpa deras glass men jag var för mätt så jag köpte ingen.


Efter Tullamook så hoppade vi tillbaks i bussen och åkte iväg till Seaside. Påvägen stannade vi och tittade på en väldigt fin utsikt, som jag inte har någon bild av... När vi åkte till Oregon glömde jag kameran i husvagnen så det blev bara mobilbilder:)Men väl framme i Seaside så simmade vi i Stilla havet och så gick vi lite i några få butiker. Men jag köpte inget där. Efter en stund åkte vi därifrån, stannade och åt(Tacobell) och körde vidare till Astoria. I vackra Astoria var vi upp i ett utsiktstorn och hade sen lite backträning i brist på annat:) Men utsikten var fin, vädret var inte på topp men det var tillräckligt varmt. Sen åkte vi hemåt och väl hemma så kröp vi i säng.
Sen vaknade vi och det var Fourth of July, Usa:s nationaldag! Vi steg upp, talade lite med Millie och så hjälpte vi till att ställa fram bord och annat för grillfesten var vid vårt hus. Efter det gick vi till husvagnen för att göra oss klara och jag tappade bort mitt bakskal till mobilen, smidig som jag är. Men nu började folk komma dit, det var knytkalas så alla hade med sig nåt gott. Jennie skadade sin axel på nytt när vi spelade volleboll, så hon gick med mitella. Vi hamburgare(förstås) och en massa tårtor. Volleyboll spelades mycket och vi pratade med en massa människor.


Sen åkte vi till ett annat hus där vi fortsatte äta gott och prata. Sen samlades alla och någon höll ett tal/predikan, amerikanarna sjöng sin nationalsång och en massa andra sånger. Sen var det dags för fyrverkerierna. Och de var mäktiga! Jag fotade bara några för jag ville njuta av dem också:) Sen åkte jag och några andra och hade en brasa vi Isaiahs.På lördagen åkte vi med familjen först till Vista house, ett ställe med väldigt vacker utsikt. Vi hade bråttom för vi hade försovit oss:)De andra var inte så pigga på att vara med på bild:)


Sen åkte vi till Multnomah falls, så fint! Jag och Jenttu gick upp för stigen en bit men det var så varmt och Jenttus axel började värka. Där nere gick vi på i en liten suvenirbutik och några köpte glass. Sen åkte vi hemåt. Det var meningen att vi ännu skulle åka till Beacon rock state park men vi hann inte. Vid huset hoppade jag och Jenttu i poolen med Millie, sen blev det dags att ställa sig till bröllopet.Från bröllopet har jag inga bilder. Men jag kan säga att bröllopen här hemma är vackrare och personligare. Det här bröllopet var också fint men inte lika fint. Och maten var bara nå bulla/brödaktig  snacks. Men det var trevligt för stämningen var glad och man umgicks och hade kul. Sen på kvällen åkte vi till ett nytt ställe och spelade volleyboll, hängde vid brasan och talade med många. Sen klockan 12 åkte vi hem och sen for jag, Jennie, Millie och Millies mamma iväg till sjukhuset så de fick titta på Jennies axel. Inget var brutet men något i axeln var skadat så hon får inte spela någon sport och inte lyfta tungt med den på två månader. Men annars måste hon använda den som vanligt.

Inga kommentarer: